Izvještaj o stručnom skupu- Poticanje procesa učenja kod djece predškolske dobi

16. ožujka 2016. godine Dječji vrtić Matije Gupca organizirao je stručni skup i radionicu " Poticanje procesa učenja kod djece predškolske dobi u okviru projekta Erasmus+ (KA2- strateška partnerstva): „Early Learn to Learn Environment (EL2LE)“, na Tribini grada Zagreba, Kaptol 27. 

Na stručnom skupu sudjelovalo je 72-je odgojitelja i stručnih suradnika iz vrtića Grada Zagreba i Šibenika. Stručni skup je podržala i nažočila mu viša savjetnica za predškolski odgoj pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, Sanja Jelovčić.

Sudionici su upoznati s tijekom provedbe projekta (2014-2016.), dosadašnjim  rezultatima i  provedenim aktivnostima s djecom. Imali su priliku saznati na koji način i koliko je projekt utjecao, odnosno obogatio odgojno-obrazovni rad vrtića. Također, upoznati su važnošću timskog rada i suradnje u provedbi takvih projekata. Kroz radionicu sudionici su dobili uvid u mogućnosti primjene PBL metode rada i ponuđenih  aktivnosti u pedagoškoj praksi. Imali su priliku raspraviti i razmijeniti mišljenja o mogućnosti uključivanja u slične projekte.
Sudionici su ocijenili stručni skup kao vrlo zanimljivim, korisnim te motivirajućim za njihov daljnji rad. 

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na ovom stručnom skupu i na taj način podržali naš rad.

 

Tim EL2LE projekta DV Matije Gupca

 
Važne poveznice za projekt:

         user name: student
         password: @Plt2015


Ispiši stranicu