Erasmus+ (KA2) 1.9.2014. - 31.8.2016. Okružje za rano savladavanje vještine učenja


20.09.2014. Turska škola /koordinator projekta/ obavijestila nas je o rezultatima natječaja Agencije za mobilnost, da smo na zajedničkom projektu ključne aktivnosti 2 /suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse  - strateška partnerstva/ prošli i dobili financijsku potporu EU.
Tema našeg projekta je Early learn to learn Environment- EL2LE (Okružje za rano savladavanje vještine učenja)
Vrijeme trajanja projekta: 01.09.2014 do 31.08.2016.
Zemlje partneri: Turska-koordinator, Belgija-partner, Grčka-partner, Latvija-partner, Hrvatska-partner, Švedska-Uppsala University, Finska-EduCluster Ltd.
Pratite naše stranice, izvještavat ćemo vas o razvoju  projekta.02.03.2015.
Naš projekt u sklopu Erasmus+ ide dalje i obuhvaća:
- 4 transnacionalna susreta s različitim namjenama u slijedećim zemljama: Hrvatska, Belgija, Latvija, Turska
- 2 edukacije - u Švedskoj i Grčkoj

Naš vrtić domaćin je prvog sastanka u trajanju od 25. do 28. ožujka 2015.
Ugostiti ćemo odgajatelje i ravnatelje iz nevedenih zemalja ) Grčka,Latvija, Turska, Finska, Švedska, Belgija).
Kroz praktične aktivnosti i rasprave razmjenit ćemo iskustva i znanja o načinima i mogućnostima učenja djeteta u dječjem vrtiću. Približiti ćemo gostima naš plan za slijedeće mjesece trajanja projekta. U tom vremenu  također, pripremiti ćemo i detaljno izvješće o provedenim aktivnostima od početka projekta.
O daljnjim aktivnostima izvještavati ćemo vas po završenoj posjeti.

Naša maskota projekta medo Elly putuje Europom 

 

OŽUJAK 2016. KRATKI IZVJEŠTAJ O  PROJEKTU „EARLY LEARN TO LEARN ENVIRONMENT (EL2LE)“

Na projektu „EARLY LEARN TO LEARN ENVIRONMENT (EL2LE)“, koji se provodi u sklopu Erasmus+ programa (KA2- ključne aktivnosti), zajednički surađuju predškolske ustanove iz Turske, Hrvatske, Belgije, Latvije, Grčke te institucija za mjerenje kvalitete iz Finske te sveučilište iz Švedske, u vremenskom periodu od 01.09.2014 – 31.9.2016. godine.

Projekt je namijenjen predškolskoj djeci od 3-7 godina, a provodi se s ciljem poticanja razvoja vještine učenja korištenjem prirodnih materijala. U projektu je, do sada, osmišljeno i provedeno 60 aktivnosti u pet predškolskih ustanova u Turskoj, Belgiji, Grčkoj, Hrvatskoj i Latviji. Aktivnosti za rad s djecom provode se prema PBL (problem based learning) metodi u kojoj je naglasak na okruženju orijentiranom na dijete i aktivnom učenju. Sve informacije o provedenim aktivnostima nalaze se na Moodle platformi http://el2le.eu/moodle/. Više informacija o projektu potražite na www.el2le.eu . 


Obavještavamo vas da će se završna konferencija projekta održati 15. svibnja 2016. u Istanbulu u organizaciji nositelja projekta predškolske ustanove Irfan koleji iz Turske. Detaljnije informacije možete potražiti na web stranici projekta  www.el2le.eu 

Za preuzimanje:31.8.2016. ZAVRŠETAK PROJEKTA
 
PROJEKT „EARLY LEARN TO LEARN ENVIRONMENT (EL2LE)“ USPJEŠNO JE ZAVRŠIO, tijek provedbe projekta prikazan je u dokumentu "Roadmap" koji možete preuzeti na ovom linku.


SUDJELOVANJE DJELATNIKA DV MATIJE GUPCA U EMISIJI "UMIJEĆE ODRASTANJA"

Ravnateljica vrtića Lidija Vuković, odgojiteljica Silvija Zlatar i pedagoginja Blaženka Pintur bile su gošće radio emisije "Umijeće odrastanja" (HRT radio, 20.2.2017.). Tema emisije bili su europski projekti u kojima su sudjelovali zaposlenici i djeca našeg vrtića, u sklopu programa Erasmus+. Koliko takvi projekti obogaćuju odgojno-obrazovni proces u vrtiću, a ljudima koji rade s djecom pružaju mogućnost ovladavanja novim znanjima i vještinama koje su odmah primjenjive u svakodnevnom radu, možete saznati na poveznici: http://radio.hrt.hr/aod/dv-matije-gupca/197650/


 

E-TWINING QUALITY LABEL

U sklopu Erasmus+ projekta „Early Learn to Learn Environment“ proveden je i e-Twinning projekt u sklopu kojega smo dobili oznaku kvalitete nacionalne agencije Quality Label. Tijekom provedbe projekta korištene su pedagoške inovacije u svrhu što aktivnijeg uključivanja djece u projektne aktivnosti. Projekt je integriran u kurikulum vrtića/grupa uključenog u projekt. Komunikacija i suradnja partnerskih škola je uspješno ostvarena i korišten je rad u međunarodnim timovima učenika. Radi se o KA2 projektu kojemu je odobrena financijska potpora. Rezultati projekta predstavljeni su online te su vidljivi na TwinSpaceu i ostalim mrežnim stranicama.

Ispiši stranicu