O nama

Dječji vrtić Matije Gupca, Braće Cvijića 18, tel: 3836469, fax: 3836509
Status vrtića: Gradski vrtić
Ravnateljica vrtića je Silvija Zlatar, mag.praesc.educ.

Dječji vrtić ima tri objekta na Knežiji i jedan objekt na Rudešu. Na ukupno četiri lokacije vrtić ima 15 skupina cjelovitog razvojnog programa i 2 skupine posebnog programa ranog učenja engleskog jezika.

1976. g. Dječji vrtić Matije Gupca dobio je nagradu Grada Zagreba
2014. g. odgojiteljica Jana Bjelajac i djeca dobivaju e-Twinning Oznaku kvalitete i Europsku Oznaku kvalitete za projekt Murali.
2017. g. odgojiteljica Silvija Zlatar te djeca skupina Delfini, Ježići, Ribice i Patuljci dobivaju e - Twining oznaku kvalitete za projekt " Early Learn to Learn Environment"
2018. g. dobivamo oznaku e-Twinning škole
2019. g. odgojiteljica Silvija Zlatar nagrađena je za najbolji e-Twinning projekt nagradom COMET
2020. g. ponovno dobivamo oznaku e-Twinning škole
2021. g. vrtić dobiva nagradu za inovativno poučavanje koju dodjeljuje Europska komisijaDječji vrtić Matije Gupca ima 4 objekta na različitim lokacijama i kako svaki objekt ima svoje posebnosti zasebno ćemo ih i predstaviti:

U Ulici braće Cvijića 18 nalazi se naš centralni objekt. Sagrađen je 1975. godine za četiri odgojne skupine, s blagovaonicom i polivalentnom dvoranom. Kako su potrebe i tada bile veće od kapacita svi su prostori prenamijenjeni u boravke djece te je u objektu od početka smješteno šest odgojnih skupina. Važno je kazati da je u ovom objektu jedina mlađa jaslička skupina na Knežiji.

U objektu je centralna kuhinja, ekonomat, tajništvo, računovodstvo, soba ravnateljice, logopedski kabinet te sobe stručnih suradnica pedagoginje, psihologinje i zdravstvene voditeljice.

Radno vrijeme ustanove počinje u 6 sati ujutro. Odgojno obrazovni rad počinje ovisno o potrebama roditelja, odnosno dolaskom prvog djeteta. Kako je u jutarnjim satima djece manje s njima tada radi jedan "dežurni"odgojitelj . U 7,30 radom započinju sve skupine. U vrijeme priprema za ručak i dnevni odmor sa skupinom rade dva odgojitelja, a vrijeme zajedničkog rada ovisi o dobi i potrebama djece te aktualnim događanjima. U poslijepodnevnom dijelu dana sve skupine rade do 16,30 budući da do tog vremena većina roditelja dođe po djecu. Od tada pa do 17,30 sati s djecom iz svih skupina radi ponovno jedan "dežurni" odgojitelj.

Posebno smo ponosni na igralište ovog našeg objekta. Igralište je površine 8000 m2, opremljeno je spravama za djecu, ima senzornu stazu, većim dijelom je zatravnjeno, ima puno prirodnog hlada. 


U Zagrebačkoj aveniji 5a nalazi se naš područni objekt s četiri odgojne skupine. U njemu je smještena i praonica rublja. Objekt je namjenski građen uz osnovnu školu i to 1939. godine. Stavljen je pod preventivnu zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Za boravak na zraku starija djeca koriste vanjski prostor na istočnoj strani objekta, a mlađa djeca koriste igralište na zapadnoj strani objekta.

Radno vrijeme vrtića (odgojno obrazovni rad s djecom) započinje u 6,30 sati ujutro i završava u 17,30 sati, odnosno ovisno o potrebama roditelja


U Horvaćanskoj 6, također uz osnovnu školu, smješten je područni objekt s 2 odgojne skupine. Objekt je sagrađen 1929. godine.  Djeca iz objekta koriste površinom malo, ali uređeno i ograđeno igralište.

Radno vrijeme vrtića (odgojno obrazovni rad s djecom) započinje u 6,30, a završava  u  17,30 sati, odnosno ovisno o potrebama roditelja


U Dugavskoj 3, u naselju Rudeš, nalazi se naš područni objekt s 5 odgojnih skupina od kojih 3 jasličke. Koristimo ga od 1990. godine. Objekt privremeno koristimo, odnosno on nije naše vlasništvo. Kako je taj dio grada posljednjih godina nastanjen mladim obiteljima, potreba za ovim smještajnim kapacitetima još je značajna. Objekt je u potpunosti obnovljen 2018. godine, a uređeno je i ograđeno igralište na južnoj strani objekta. 

Radno vrijeme vrtića  (odgojno obrazovni rad s djecom) je od 6,30 do 17,00 sati, odnosno ovisno o potrebama roditelja


Ispiši stranicu