11. - 16. 11. 2019. IZVJEŠTAJ SA STRUKTURIRANOG TEČAJA "THE CHILD FIRST" U FIRENZI

 
Odgojiteljice Marijana Grbavac i Ivana Šeparović sudjelovale su na strukturiranom tečaju „THE CHILD FIRST: MONTESSORI, REGGIO EMILIA AND CONTEMPORARY APPROACHES TO PRE-SCHOOL EDUCATION“ pod vodstvom Europass Teacher Academy, najveće Europske organizacije za profesionalno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika.
 
Tečaj je organiziran u Firenci, a vodila ga je Suzan Gagliano, iskusna voditeljica i predavačica. Na vrlo pristupačan i interaktivan način ponudila nam je uvide i znanja o Waldorf pedagogiji, Montessori metodi, Reggio Emilia pristupu, Bruno Munari metodi te pozitivnom pristupu.
Također, osvjestili smo kako djeca mogu biti nositelji vlastitog psihološkog, socijalnog i fizičkog razvoja te koliko je važno poticanje njihovog kritičnog mišljenja. U sklopu tečaja posjetili smo i Pestalozzi školu.
Sudionici tečaja bili su odgojitelji i psiholozi iz Španjolske, Armenije, Indonezije i Mađarske. Pozitivna atmosfera i razmjena iskustava iz prakse bili su prisutni tijekom cijelog tjedna, a isto nam je omogućilo da se upoznamo s funkciniranjem odgojno-obrazovnog sustava u drugim državama.
 
Tečaj se provodio na engleskom jeziku što je omogućilo vježbanje i unaprijeđivanje znanja istog, a osobito nam je to bilo važno u uporabi stručne terminologije.
Uz stručno vodstvo upoznali smo kulturne znamenitosti Firence te bogatu lokalnu gastronomsku ponudu.
 
Stečeno znanje i iskustva planiramo prenijeti kolegama u vrtiću kroz interaktivnu radionicu, roditelje ćemo informirati o postignutome, a stečene vještine koristiti u radu s djecom.

 
 

Ispiši stranicu