12. - 17. 2. 2024. - IZVJEŠTAJ SA STRUKTURIRANOG TEČAJA U KOPENHAGENU - "Positive Education for Well-Being and Life -Skills Development" 
U sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Learning and growing together 2“, ”Učimo i rastemo zajedno 2” odgojiteljice Štefica Škrlin i Helena Tomičak sudjelovale su na strukturiranom tečaju Happy Schools: "Positive Education for Well-Being and Life - Skills Development" u Kopenhagenu, Danska.
Strukturirani tečaj se odvijao u razdoblju od 12. 2. – 17. 2. 2024. na adresi Sant Markus Alle 4, 1922 Fredeeriksberg, Kopenhagen.
Cilj tečaja bio je steći pozitivna znanja i životne vještine temeljene na holističkoj perspektivi u svrhu kvalitetnijeg života, razumijevanje osnova pozitivne psihologije kroz relevantne teorije i reference, fokusiranost pažnje na sadašnjost, opuštanje, postizanje određene razine samosvijesti, implementiranje aktivnosti temeljene na pozitivnom obrazovanju koji razvijaju karakterne snage i dobrobiti. Bile smo uključene u aktivan proces učenja koji se fokusirao na osobno iskustvo i samorefleksiju, kombinirajući kognitivne i emocionalne elemente.
Tijekom tečaja,  upoznale smo se s mindfulnessom kao mogućnošću za treniranje uma, usmjeravanje pažnje na sadašnje trenutke i opuštanje koje nam je svakodnevno potrebno kako bi  mogli biti fokusirani na snage i vrline koje  nam omogućuju uspjeh i napredak kako u privatnom tako i u poslovnom okruženju.
Na tečaju je sudjelovalo 13 polaznika: odgojitelji, učitelji, profesori i ravnatelji škola. Od toga četiri polaznice bile su iz Njemačke, dvije iz Grčke, dvije iz Hrvatske te po jedna iz Poljske, Nizozemske, Islanda i Cipra. Cijeli tečaj se provodio na engleskom jeziku te su odgojiteljice na taj način ujedno znatno ojačale svoje jezične kompetencije. Stečena znanja i nove vještine prenijeti će kolegicama, djeci i roditeljima tijekom izlaganja i provedbi radionice te svakodnevno koristiti u provedbi odgojno obrazovnih aktivnosti.

Ispiši stranicu