6. - 11. 3. 2023. IZVJEŠTAJ SA STRUKTURIRANOG TEČAJA U VALENCIJI “Gamification and Game Based Learning in the Classroom”

Od 6. - 11. 3. 2023. odgojitelji Iva Olujić i Davor Šimek pohađali su strukturirani tečaj u Valenciji pod nazivom “Gamification and Game Based Learning in the Classroom”. Organizator je bio Europass Teacher Academy, Valencia, a tečaj je vodila profesorica umjetnosti i dizajna Paula Garcia. 

Cilj tečaja bio je naučiti koristiti inovativne alate i tehnike kako bi se djeca prilikom učenja nekog sadržaja zabavila kroz igru. 


Osim nas, na tečaju je sudjelovalo i pet profesora iz srednje škole u Grčkoj te jedan profesor španjolskog jezika iz Njemačke. Sva komunikacija i interakcija odvijala se na engleskom jeziku. 


Od novih alata za rad s djecom, upoznali smo se s web programima Blooket, Educaplay, Flip grid i EDpuzzle pomoću kojih učitelji/odgojitelji mogu izraditi jednostavne aplikacije za učenje jezika, zemljopisa, biologije ili bilo koje teme koja se u grupi/učionici obrađuje. Uvjet je da djeca imaju pristup računalu i uz pomoć odgojitelja/učitelja mogu zajedno, na inovativan i zabavan način, učiti o nekoj temi igrajući igre koje smo kreirali pomoću spomenutih alata. 

Također smo naučili kako možemo Google Earth web aplikaciju koristiti za osmišljavanje igre poput Potrage za blagom, no ovaj način rada od djece zahtjeva naprednije znanje rada na računalu te je pogodnije za igru sa starijom djecom. Upoznali smo se i s grupnim tehnikama rada kao što su Proslijedi zadatak, Pitanja i odgovori, Role playing, Kotač ideja i dr. koje služe za obrađivanje određene teme, zadatka ili nekog problema na zabavan način, a namijenjeni su za rad s cijelom grupom. Naposljetku, podsjetili smo se na kooperativan način rada u timu gdje smo morali riješiti izazovan zadatak izrade konstrukcije od špageta i sljezovih kolačića. Sva ova znanja i vještine koje smo naučili na tečaju planiramo diseminirati u vrtiću kroz radionicu.       


Voditeljica Paula nas je upoznala i s raznim običajima, kulturom i gastronomijom Valencije, a u ponudi smo, osim seminara, imali i dvije turističke ture kroz grad.


 

Ispiši stranicu